Офіційний сайт Федорівської сільської ради Пологівського району Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19

Минулого тижня Кабінет Міністрів України постановою «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» по всій країні встановив тритижневий карантин.

12 березня, щоб упередити можливе розповсюдження захворювання, сільська радою також затверджено план протиепідемічних заходів. Багато з цих заходів аналогічні діям країн, де статистика набагато гірша від України. Але кожен має зрозуміти, що обмежувальні заходи необхідні для запобігання захворювання.

Усим мешканцям громади сільська рада наполегливо рекомендує обмежити відвідування адміністративних будівель, місць масового перебування людей, утриматися від поїздок та подорожей.

Медичні огляди і планові візити до лікарів, в тому числі і до стоматологів, за можливості, перенести.

Також велике прохання обмежити звернення до державних установ, комунальних служб, центру надання адміністративних послуг Федорівська сільська ради для отримання довідок та інших документів. Без нагальної потреби не звертатися до них, а зробити це пізніше.

У школах, дитячих садках і позашкільних закладах освіти призупинено навчання.

В умовах карантину деякі підприємства та компанії дозволяють своїм працівникам працювати дистанційно, тобто вдома. Особливо мова про тих, у кого є діти й немає з ким їх залишити через карантин у школах та дитячих садочках. Нині таких заходів вимагає ситуація. Тому роботодавцям рекомендовано, за можливості, максимально забезпечити використання дистанційної форми праці або гнучкого режиму робочого часу (в т.ч. і для зменшення скупчення людей у «часи пік»).

Будь-який карантинний захід спрямований на те, щоб зменшити контакт між людьми, можливість і ризики поширення вірусу. Адже на сьогодні, окрім коронавірусу, є небезпека захворювання і на грип, і на інші віруси, які можуть посилити дію коронавірусу.

Оголошений карантин – це не канікули. Це не означає, що діти, які не пішли до школи, мають проводити свій вільний час у закладах дозвілля чи збиратися у клубах. Це означає, що треба проводити час або вдома, або на свіжому повітрі, але уникаючи масового скупчення людей.

Людей похилого віку, особливо тих, які мають хронічні захворювання, теж закликаємо залишатися вдома. Як показує світовий досвід, найефективніший спосіб захиститися від зараження – максимально уникати прямих контактів з іншими людьми.

Від кожного з нас дуже багато залежить. Кожна людина, у якої проявляються навіть легкі симптоми захворювання, повинна самоізолюватися протягом як мінімум семи днів та обов’язково звернутися до сімейного лікаря.

Вкотре нагадуємо, допомагають прості речі: ретельне миття рук з милом, користування дезінфектором, вітання, не тиснучи руки та не цілуючи один одного, тримання дистанції в один метр.

На щастя, у Запорізькій області жодного випадку захворювання на коронавірус не виявлено. Прохання до всіх мешканців громади дотримуватися рекомендацій щодо запобігання розповсюдження захворювання.

Будьте здорові, бережіть себе і своїх рідних!



Вівторок, 17 Березня 2020 09:37 | Переглядів: 346